Janssen belangrijk in negende overwinning op rij van Royal Antwerp

16-09-2022 22:35 Laatste update: 23:09
47

Royal Antwerp FC heeft ook de negende wedstrijd in de Jupiler Pro League weten te winnen. De ploeg van Mark van Bommel trad in eigen huis aan tegen Seraing United en trok een 2-1 overwinning over de streep, mede door Vincent Janssen

De Nederlands getinte ploeg behaalde in de eerste acht wedstrijden al 24 punten en wordt nu al gezien als de voornaamste kandidaat om de Belgische landstitel binnen te slepen. De thuisploeg begon ook goed tegen Seraing en kwam na zeven minuten al op voorsprong. Voormalig Ajacied Toby Alderweireld stond vogelvrij en kon de 1-0 tegen de touwen koppen.

Antwerp had verreweg het meeste balbezit en kwamen een kwartier later op een 2-0 voorsprong door toedoen van Janssen. De Nederlandse spits toucheerde een schot met de hak en daardoor viel de bal binnen. Seraing was de mindere, maar ging wel effectief met de kansen om: vlak voor rust werd de aansluitingstreffer gemaakt door Antoine Bernier.

In de tweede helft bleef het lang spannend en kwam Seraing steeds beter in de wedstrijd, maar werd er niet meer gescoord. Door de overwinning boekt Royal Antwerp de negende zege op rij in België en staat de ploeg soeverein aan kop. De voorsprong op nummer twee KRC Genk is acht punten, al moet laatstgenoemde deze speelronde nog afwerken.