Tadic: 'Voelde me goed en sterk, achteraf besef je dat het anders kon aflopen'

Tadic: 'Voelde me goed en sterk, achteraf besef je dat het anders kon aflopen'

18-09-2022 08:51 Laatste update: 11:51
134

Dusan Tadic zat vol adrenaline toen hij in de nacht van 27 op 28 juli het gevecht aanging met zijn overvallers. De aanvoerder van Ajax beseft dat het ook heel anders had kunnen aflopen.

De daders probeerden Tadic voor zijn huis te beroven. "En dat was uiteindelijk niet prettig voor hen", reageert hij in De Telegraaf. De aanvaller is inmiddels van de schrik bekomen. "Op zich wel. Maar ik moet eerlijk zeggen dat ik er in mijn hoofd toch wel een tijdje mee bezig geweest ben. Ik was heel even in shock, maar daarna vooral verbaasd dat iemand me dit wilde aandoen."

Tadic vertelt dat hij uit eten was geweest met een vriend. "Onder mijn auto bleek een tracker geplaatst, waardoor ik kon worden gevolgd. Bij thuiskomst probeerden twee mannen me aan te vallen, waarna ik in een volle sprint van vierhonderd meter ben weggerend. Hoewel ik een maatpak, waar ik uit scheurde, en nette schoenen aan had, was ik sneller. Maar toen zij de scooter pakten, haalden ze me toch in. Daarna hadden we een gevechtje."

Naar eigen zeggen deelde Tadic daarbij een paar punches uit. "Door naar links en rechts te bewegen, dreef ik ze een beetje uit elkaar, waarna ik hun leider eerst klappen heb gegeven. De ander pakte me van achter bij mijn keel, maar kon ik een elleboogstoot geven. Daarna ben ik er weer sprintend vandoor gegaan en was ik ze kwijt."

Tadic zat op het moment van de overval vol adrenaline. "Al hadden ze drie vuurwapens gehad, ik zou mijn trots nooit opgeven. Ik ben in Servië geboren en als kind heb ik veel gevochten. Ik voelde me goed en sterk. Maar daarna denk je: oef, wat was dit? Achteraf komt pas het besef dat het ook heel anders had kunnen aflopen."

Zijn kijk op Amsterdam is wel iets veranderd. Volgens Tadic zijn bekende mensen te vaak het slachtoffer van overvallers. "Dat is een schande. Als mensen zich onveilig blijven voelen, zullen ze Amsterdam verlaten. Ja, ik ook, want het welzijn van mijn familie staat voorop."