Van Wolfswinkel ziet doelpuntendroogte niet als probleem: 'Ik speel nuttig'

Van Wolfswinkel ziet doelpuntendroogte niet als probleem: 'Ik speel nuttig'

17-09-2022 11:30
17

Ricky van Wolfswinkel staat nog niet op zijn gewenste aantal doelpunten na zes wedstrijden in de Eredivisie voor FC Twente. Volgens de spits helpt hij zijn ploeggenoten op een andere manier de laatste wedstrijden.

Van Wolfswinkel is de speler bij FC Twente die wel de meeste balcontacten heeft in de zestien meter, maar hij maakte pas één doelpunt. "Ik speel nuttig", vertelt de spits tegenover Tubantia. "Je kunt belangrijk zijn voor de ploeg, terwijl je niet op het scoreformulier. Er zijn wedstrijden dat we eerder voor de lange bal. Dan verleng ik de bal voor de goal, waardoor andere spelers in de zestien meter op kunnen duiken."

De doelpuntendroogte bij hem zelf maakt de spits zich nog niet druk over. "Een paar jaar geleden zou ik daar wel echt last van hebben gehad. Je bent immers spits en je wilt altijd doelpunten maken. Maar ik ben nu rustiger in mijn hoofd en ik haal mijn plezier uit andere dingen. Soms is het nou eenmaal eventjes zo. Die doelpunten gaan vanzelf nog wel komen."

Nu zijn het andere spelers die de doelpunten maken bij FC Twente, iets waar Van Wolfswinkel vorig seizoen al op hamerde. Toen gaf de spits aan dat er te weinig treffers uit de rest van de selectie kwamen. "Ik had vorig seizoen een aantal doelpunten en daarna kwam een hele tijd niets. Pas op het einde van het seizoen kwamen andere spelers opzette. Gelukkig worden de goals nu wat gelijkmatiger verdeeld. Anderen beginnen nu ook te scoren."