Brands na vertrek De Jong: 'In die positie had ik waarschijnlijk hetzelfde gedaan'

Brands na vertrek De Jong: 'In die positie had ik waarschijnlijk hetzelfde gedaan'

17-09-2022 11:58 Laatste update: 18-09-2022 11:12
114

Marcel Brands, algemeen directeur van PSV, heeft zaterdag gereageerd op het vertrek van John de Jong bij de club. Volgens de beleidsbepaler is het gebrek aan vertrouwen vanuit de rvc daarin leidend geweest. Toch heeft Brands nog geprobeerd om De Jong te overtuigen om toch te blijven.

"Een rvc mag een algemeen directeur ontslaan, maar andere directieleden mogen zij niet ontslaan", vertelt Brands via de officiële kanalen van PSV. "Dat mag alleen de technisch directeur doen, dus dat de rvc dit heeft gedaan is totaal niet aan de orde. Zij hebben mij ook geen opdracht gegeven om John te ontslaan. Anders zou ik daar zelf een heel groot probleem mee hebben gekregen."

Volgens Brands was bij de directie nog wel het geloof dat het vertrouwen in De Jong terug kon komen. "Wij hadden met de directie wel het idee dat we het zo konden kantelen, dat het vertrouwen in John terug zou komen. Maar daar heb je uiteindelijk alle partijen voor nodig en daar had John niet een goed gevoel bij. Hij is een gevoelsmens."

De Jong heeft ook aan Brands advies gevraagd over de situatie. De twee kennen elkaar al een lange tijd vanwege hun gezamenlijke periodes bij de Eindhovenaren. "John heeft mij ook gevraagd wat ik zou doen als de rvc geen vertrouwen meer in me had. Dat is natuurlijk een hele moeilijke vraag, maar waarschijnlijk zou ik hetzelfde hebben gedaan. Maar ik heb vanuit mijn rol wel geprobeerd om hem te overtuigen. Hij heeft daar lang over nagedacht, maar uiteindelijk was hij toch te teleurgesteld in de rvc."