Memphis en De Jong voor tweede La Liga-duel op rij in de basis bij Barça

Memphis en De Jong voor tweede La Liga-duel op rij in de basis bij Barça

17-09-2022 15:06 Laatste update: 15:33
15

Memphis Depay en Frenkie de Jong beginnen voor het tweede competitieduel op rij in de basis bij FC Barcelona. De Catalanen nemen het zaterdagmiddag in het eigen Camp Nou op tegen Elche.

Memphis bleef dinsdag nog negentig minuten op de bank in de Champions League-kraker tegen Bayern München, terwijl De Jong alleen het laatste halfuur meedeed. In La Liga krijgen de Oranje-sterren de laatste weken dus wel meer speeltijd, nadat ze vorige week aan de aftrap verschenen tegen Cádiz. Dat is ook goed nieuws voor bondscoach Louis van Gaal met het oog op het WK.

De Jong vormt zaterdag een middenveld met Franck Kessié en Pedri. Memphis speelt als linksbuiten. Ousmane Dembélé staat op de rechterflank en Robert Lewandowski is de spits. Dat de Franse vleugelspeler start, is opmerkelijk. Hij bracht de nacht grotendeels in het ziekenhuis door, omdat hij vader is geworden van een dochtertje.

Barcelona heeft na vijf wedstrijden dertien punten in Spanje, twee minder dan koploper Real Madrid. Elche is de hekkensluiter met één punt.

De opstelling van FC Barcelona: Ter Stegen; Araujo, Koundé, Garcia, Balde; Kessie, De Jong, Pedri; Dembélé, Lewandowski en Memphis