Xavi kan ogen niet geloven: 'Eén van beste spelers die bij Barça heeft gespeeld'

Xavi kan ogen niet geloven: 'Eén van beste spelers die bij Barça heeft gespeeld'

17-09-2022 21:32
59

Xavi steekt na de overwinning van FC Barcelona op Elche de loftrompet over twee jongelingen. De trainer genoot met volle teugen van de optredens van Álex Balde en Pedri.

De Spaanse media waren ook lovend over Frenkie de Jong en Memphis Depay, maar naast Robert Lewandowski greep vooral ook Pedri weer de hoofdrol. "Hij is een speler van de buitencategorie. Hij begrijpt het spel en kan het verschil maken met zijn passes. Hij verliest de bal nooit en is ook beslissend", somt Xavi op na afloop. "Hij is één van de beste spelers die hier heeft gespeeld. Hij is een zekerheid." De negentienjarige spelmaker had tegen Elche onder meer een passzuiverheid van 96 procent. "Wij moeten voor hem zorgen", stelt Xavi. "Hij is geweldig."

Ook van Balde is de Barça-coach onder de indruk. De linksback gaf de assist bij de eerste twee doelpunten. "Het blijft me verbazen dat een achttienjarige zo goed speelt. Wij gaan veel plezier aan hem beleven. Fysiek is hij ongekend sterk. Baldé is een fantastische linksback. Met Jordi Alba, Marcos Alonso, en Baldé hebben we drie goede linksbacks. Baldé creëerde vandaag meerdere kansen."