Monza pakt eerste winst in Serie A en maakt crisis bij Juventus compleet

18-09-2022 17:18 Laatste update: 17:56
20

Monza heeft zondag in eigen huis met 1-0 gewonnen van Juventus. Voor de ploeg van trainer Raffaele Palladino was het de eerste overwinning op het hoogste niveau in Italië. Bij Juventus was Ángel Di María de gebeten hond na een domme rode kaart.

Juventus begon met de Argentijn in de basis en centraal achterin was er geen ruimte voor routinier Leonardo Bonucci. Gleison Bremer en Federico Gatti vormden het centrale duo bij de ploeg van Massimiliano Allegri. Danilo droeg de aanvoerdersband door het ontbreken van Bonucci. Ook nieuwkomer Filip Kostic mocht in de basiself starten.

In de eerste helft ging het spel beide kanten op, maar het numerieke overwicht werd in de veertigste minuut aan Monza gegeven. Na een ogenschijnlijk normaal duel met Armando Izzo ging de Argentijn volledig door het lint en maakte hij een slaande beweging richting de Italiaan. De scheidsrechter twijfelde niet en toonde Di María direct de rode kaart. Het was de derde rode kaart in de laatste twee competitiewedstrijden voor Juventus. In de wedstrijd tegen Salernitana kregen Arkadiusz Milik en Juan Cuadrado rood.

In de tweede helft deed Monza er alles aan om het numeriek overwicht ook uit te drukken in de score. Een kwartier voor het einde lukte dit ook daadwerkelijk. Na een voorzet van Patrick Ciurria was het invaller Chris Gytkjaer die de bal achter doelman Perin krijgt. Met die goal werd de Deen matchwinner en bepaalde hij de eindstand op 1-0. Na het verlies tegen Benfica in de Champions League (1-2) is daarmee de malaise bij Juventus compleet.