Van Gaal legt keeperskeuze uit en is helder: 'Hoor niemand over Krul, belachelijk'

Van Gaal legt keeperskeuze uit en is helder: 'Hoor niemand over Krul, belachelijk'

18-09-2022 23:10
95

Louis van Gaal heeft zijn keeperskeuze voor de komende interlandperiode uitgelegd. De bondscoach roept Jasper Cillessen, Mark Flekken, Remko Pasveer en Andries Noppert allemaal op, maar laat Justin Bijlow en Tim Krul thuis.

Bij Humberto wordt Van Gaal gevraagd naar zijn keepersselectie. "Volgens mij heb ik in mijn eerste persconferentie al aangegeven dat we een probleem hebben met de keepers", stelt de bondscoach. "Dat zeg ik niet voor niks. In de periode dat ik het bewind voer, hebben we heel veel keepers uitgenodigd. Tim Krul zit er ook niet bij. Maar daar wordt niet over gesproken omdat hij in Engeland bij Norwich City zit. Dat is gewoon belachelijk, want we volgen al die keepers."

Van Gaal roept nieuwelingen Pasveer en Noppert op om kennis te kunnen maken met ze. "Dit is de laatste week dat ik kennis kan maken met bijvoorbeeld Remko Pasveer. Hij doet het goed, net als vorig jaar. Toen raakte hij alleen geblesseerd, dus kon ik hem niet selecteren. Nu kan ik dat nog één keer doen. Dan kan ik mijn keuze weloverwogen maken."

Veel mensen waren verrast door het niet selecteren van Bijlow. Van Gaal benadrukt dat de Feyenoord-keeper het WK niet uit zijn hoofd hoeft te zetten. "Tuurlijk niet. Dat geldt voor alle spelers. Justin keept op dit moment niet geweldig, dat weet hij zelf ook." Bijlow liet eerder op zondag weten dat hij een beetje verrast was door de Oranje-selectie. Van Gaal reageert daar erg duidelijk op. "Zelfkritiek is meestal vreemd voor de topvoetballers."