'Ontluisterend, zelden heb ik Ajax laatste jaren zo overhoop gespeeld zien worden'

'Ontluisterend, zelden heb ik Ajax laatste jaren zo overhoop gespeeld zien worden'

19-09-2022 06:54
215

De spelers van Ajax zullen zich met enige teleurstelling melden bij het Nederlands elftal. Willem van Hanegem komt na de nederlagen tegen Liverpool en AZ terug op het feit dat liefst acht spelers van de Amsterdammers zijn opgeroepen door bondscoach Louis van Gaal.

'Voor AZ - Ajax zei iemand hier gekscherend dat Oranje op het punt stond om te beginnen in Alkmaar. Want op Brian Brobbey na heeft Louis van Gaal zo'n beetje de hele selectie van Ajax met een Nederlands paspoort opgeroepen voor de interlands tegen Polen en België', steekt De Kromme van wal in zijn column in het Algemeen Dagblad.

'Dan stappen er in Zeist maandag spelers binnen die twee tikkies hebben opgelopen', vervolgt Van Hanegem. 'Want hoewel er journalisten waren die er nog wat moois van probeerden te maken door bij het verlies tegen Liverpool de nadruk te leggen op het late moment van de 2-1, was die partij toch wel ontluisterend. Zelden heb ik Ajax de laatste jaren zo overhoop gespeeld zien worden in Europa." Dat het tegen Liverpool was, zegt hem niet zoveel. 'Maar die ploeg had dit seizoen toch alleen nog maar indruk gemaakt tegen Bournemouth? En die werden door iedereen afgedroogd.'

Van Hanegem zag dat ook AZ het prima deed tegen Ajax. 'In de slotfase werd het nog wel spannend, al was het alleen omdat scheidsrechter Bas Nijhuis zoveel tijd bij trok dat ik dacht dat er drie helften werden gespeeld in Alkmaar.