Catalaanse sportkranten zien invloed De Jong en Memphis toenemen bij Barça

Catalaanse sportkranten zien invloed De Jong en Memphis toenemen bij Barça

19 september - 12:24
48

Voor Frenkie de Jong en Memphis Depay leek dit seizoen bij FC Barcelona niet meer dan een bijrol weggelegd, maar inmiddels hangt de vlag er anders bij. De Catalaanse sportkranten zijn maandag positief over de Oranje-steunpilaren.

Diario Sport stelt vast dat De Jong genoeg speeltijd zal krijgen. 'Sergio Busquets is de eerste keus van Xavi, maar de aanvoerder kan op 34-jarige leeftijd niet alles spelen en moet rusten.' De ex-Ajacied verscheen daardoor al drie keer aan de aftrap in La Liga, terwijl hij ook drie keer inviel. In de Champions League stond hij tegen Viktoria Plzen in de basis en deed hij tegen Bayern München een halfuur mee.

'De Jong lijkt de rumoerige zomer te hebben overleefd. De prestaties van Pedri en Gavi staan buiten kijf, maar Xavi geeft de Nederlander de minuten die hij verdient. Frenkie de Jong heeft het hele seizoen om de coach ervan te overtuigen dat hij vanaf volgend jaar de startende controleur kan zijn, ervan uitgaande dat Busquets zijn contract beëindigt en een nieuw avontuur aangaat.'

Ook Memphis dient zich aan als goed alternatief, ziet Mundo Deportivo op zijn beurt. De voormalig PSV'er wordt intern geprezen om zijn vastberadenheid, zijn inzet op de training en zijn gedrevenheid om het verschil te maken. MD wijst erop dat Memphis aanvankelijk alleen de bank warmhield dit seizoen, maar in de laatste weken inviel tegen Viktoria Plzen en in de basis stond tegen Cádiz en Elche.

Na die laatste wedstrijd kreeg zowel Memphis als De Jong ook al lof in Spaanse media.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie