Van Gaal vertelt over Noppert en laat Bijlow én Scherpen alsnog even komen

Van Gaal vertelt over Noppert en laat Bijlow én Scherpen alsnog even komen

19-09-2022 17:01
149

Of Andries Noppert in actie gaat komen voor Oranje, wilde bondscoach Louis van Gaal niet verklappen. Hij heeft de doelman van sc Heerenveen wel al een tijdje op de radar.

Het selecteren van Noppert is een opvallende keuze van Van Gaal. "De eerste keer dat hij op de radar kwam, was toen hij nog bij Go Ahead Eagles speelde. Toen scandeerde het publiek: Noppert in Oranje. Dat was grappig. Ik kende hem wel, maar niet goed genoeg. Daarna kreeg ik hem beter in de gaten, maar de keeperstrainer, Frans Hoek, is hem beter gaan volgen. Dan krijg ik de rapportages. Uiteindelijk vergelijk ik en beslis ik. Pasveer en Noppert wilde ik leren kennen. Een keeper heeft een belangrijke functie", zegt Van Gaal op de persconferentie. "Of hij gaat spelen? Dat is een vraag voor jou en een weet voor mij."

Wedden

Meer odds

Oranje wordt deze week ondersteund door keeperstrainer Peter Murphy. "Hij gaat allerlei tests doen met de spelers, maar ook testen hoe je de tegenstander in verlegenheid kan brengen. Wij hopen dat in de praktijk te kunnen uitvoeren. Dat zijn twee of drie trainingssessies. Ik moet dat verbinden met elf tegen elf en dan gaan we ook de keepers testen. Bijlow en Scherpen komen op dinsdag. Zij moeten dan die penalty's stoppen."

"Het gaat niet alleen om kwaliteiten op het veld, het gaat ook om gedrag. Op het WK moet je vier weken op elkaars lip zitten, dan moet je een bepaalde persoonlijkheid hebben om dat te ondergaan. Ik selecteer spelers, die dat met elkaar kunnen", vertelt Van Gaal over zijn selectieproces.