Fortuna heeft grote plannen, mét Sneijder: 'Er staat heel wat te gebeuren'

Fortuna heeft grote plannen, mét Sneijder: 'Er staat heel wat te gebeuren'

20-09-2022 10:16
153

Fortuna Sittard heeft grote plannen: als het aan de clubleiding ligt, komt Wesley Sneijder, gaat de begroting naar 25 miljoen euro en wordt meespelen om Europees voetbal vaste prik. Daarbij gaat Fortuna deel uitmaken van een netwerk met meer clubs.

Sneijder moet volgens Voetbal International 'één van de kopstukken worden in een nieuw meerjarenplan'. De recordinternational zat zaterdag op de tribune tijdens Fortuna-Excelsior en sprak na de tijd met Burak Yilmaz en de Fortuna-top, waaronder de nieuwe eigenaar Atilla Aytekin. Die heeft ambitieuze plannen.

Om te groeien, wil Fortuna Sittard een netwerk opzetten met vijf of zes andere, gelijkwaardige clubs, weet VI. Zij moeten elkaar versterken. Sneijder zou daarin een belangrijke rol kunnen spelen. "Wij zijn ervan overtuigd dat ons plan heel mooi is, maar Umut en ik komen niet uit het voetbal", verklaart Aytekin aan het weekblad. "Het voetbal kent zijn eigen boegbeelden. Als buitenstaander word je vaak argwanend binnengehaald, hebben we al gemerkt. Dat is ook wel logisch."

"Om ons project goed neer te kunnen zetten, willen wij nu een netwerk van mensen uit de voetballerij gaan opzetten. Met iemand als Wesley Sneijder gaan deuren veel sneller open." Sneijder moet onder meer 'geschikte clubs voor het project' gaan vinden. De gesprekken lopen nog. Fortuna Sittard hoopt 'Wesley Sneijders' uit meerdere landen aan het project te koppelen. Aytekin: "Er staat heel wat te gebeuren."