Van Persie krijgt goed nieuws: Feyenoord geeft 15-jarig talent eerste profcontract

Van Persie krijgt goed nieuws: Feyenoord geeft 15-jarig talent eerste profcontract

20-09-2022 17:57
19

Thuto Mojanaga heeft zijn eerste profcontract gekregen bij Feyenoord. De 15-jarige speler van Feyenoord Onder 16 heeft zijn handtekening gezet onder een verbintenis tot medio 2025.

Mojanaga is erg blij met zijn eerste contract. Hij verwacht ook dat er een hoop te leren valt in het elftal waar hij nu speelt. Feyenoord Onder 16 wordt namelijk getraind door onder andere Robin van Persie. "Mijn familie was er vandaag bij en dat is erg mooi", vertelt Mojanaga op de clubwebsite. Mijn broertje is groot fan van de club en hij loopt de hele dag in een Feyenoord-shirt rond. Ik denk dat ik dit seizoen veel kan leren van Brian Pinas en Robin van Persie. Het is geweldig dat zij, met al hun ervaring in het profvoetbal, mijn trainers zijn dit seizoen."

Volgens Head of Academy bij Feyenoord, Rini Coolen, is Mojanaga een verfijnde speler met op deze leeftijd al veel kwaliteiten. "Hij is een controlerende middenvelder met spelbepalende eigenschappen, veel loopvermogen, en een hoop duelkracht. Hij is heel de dag bezig met het beste uit zichzelf halen en dat zien wij bij Feyenoord graag."

De middenvelder is al uitgekomen voor verschillende Nederlandse jeugdelftallen, maar hij werd geboren in Zuid-Afrika. Hij speelde tot 2018 in de jeugdopleiding van Supersport United FC in de hoofdstad Pretoria. Toen Mojanaga twaalf was maakte hij de overstap naar de opleiding van PEC Zwolle. Zij lieten hem deze zomer naar Rotterdam vertrekken.