Ajax-vrouwen pakken in slotfase knap een punt tegen Miedema en consorten

20-09-2022 22:25 Laatste update: 23:26
39

De Ajax Vrouwen kwamen dinsdagavond in de UEFA Women’s Champions League niet verder dan een gelijkspel tegen Arsenal. In Londen werd het 2-2 na een spannend duel. Topspits Vivianne Miedema kwam niet tot scoren.

Op Meadow Park waren onder andere Sarina Wiegman en Daphne Koster aandachtig toeschouwer bij de wedstrijd. Bij de thuisploeg begon Miedema vanaf de aftrap als diepste spits. Bij Ajax stond onder andere Sherida Spitse als aanvoerder in de basiself. Bij Arsenal zat naast Miedema geen Nederlandse inbreng bij de selectie.

In de eerste helft zetten de Ajax Vrouwen direct druk en lieten ze zien dat ze wilden winnen op Engelse bodem. Het waren dan ook de Amsterdammers die de eerste goal maakten. Roméé Leuchter schoot een assist van Chasity Grant in het Engelse doel. Alleen niet snel na de openingsgoal, kwam Arsenal alweer langszij. De Zweedse Stina Blackstenius kreeg de gelijkmaker op haar naam.

Na rust was het Arsenal dat op zoek ging naar de voorsprong. In de 55e minuut werd deze nachtmerrie voor Ajax ook werkelijkheid, als de Londenaren een strafschop krijgen. Kim Little pakte het cadeautje uit en zette Arsenal op voorsprong. De Ajax Vrouwen deden er alles aan om de gelijkmaker alsnog binnen te schieten en die goal kwam uiteindelijk ook in de slotfase. In de 83e minuut was het wederom Leuchter. Zij mocht haar tweede van de avond maken en besliste daarmee de eindstand op 2-2, waardoor de return in Amsterdam moet uitwijzen wie door mag naar het hoofdtoernooi