Müller krijgt erg stevige kritiek: 'Hij is compleet uit vorm, eruit ermee'

Müller krijgt erg stevige kritiek: 'Hij is compleet uit vorm, eruit ermee'

20-09-2022 23:47 Laatste update: 23:48
34

Thomas Müller kan niet meer rekenen op de sympathie van Mario Basler. De oud-international van de Duitsers vindt de Bayern-middenvelder niet meer in het elftal passen en pleit ervoor hem buiten de basiself te laten.

"Een Müller die compleet uit vorm is, eruit ermee", begint Basler aan zijn relaas bij Sport1. "Müller is in topwedstrijden gewoon niet meer wie hij geweest is. Dat heb je de laatste weken ook wel bij Bayern München gezien." Basler speelde zelf dertig interlands voor Duitsland en van 1996 tot 1999 kwam hij uit voor der Rekordmeister. 

Volgens Basler moeten er hele andere spelers in de basis staan bij Duitsland. Jamal Musiala, Leroy Sané, Kai Havertz, Serge Gnabry en Ilkay Gundögan zijn in de ogen van Basler allemaal beter dan Müller. "Gundögan is zelfs een klasse beter dan hij. En geef Gnabry ook eens een keer een kans in plaats van altijd maar die jongens die al twintig jaar lang bij Bayern spelen."

Bayern München is op dit moment niet in de beste vorm. Zaterdag verloor de ploeg van Julian Nagelsmann bij FC Augsburg in de Bundesliga  en daarvoor kwamen ze niet verder dan een 2-2 gelijkspel tegen VfB Stuttgart. Bayern München staat op dit moment op de vijfde plaats in de Duitse competitie. Door twee overwinningen op Barcelona en Internazionale in de Champions League, staan de Duitsers wel eerste in de loodzware Poule C.