'Voor mij was het tijd om zelf door te zetten bij PSV, na FC Barcelona en PSG'

'Voor mij was het tijd om zelf door te zetten bij PSV, na FC Barcelona en PSG'

21-09-2022 07:26
101

Xavi Simons noemt het vertrek van John de Jong 'jammer'. Het eerste contact tussen de negentienjarige middenvelder en PSV liep via de opgestapte technisch directeur.

"John heeft het hele project uitgelegd en de trainer (Ruud van Nistelrooij, red.) ook", vertelt Simons aan het Eindhovens Dagblad. "Met John had ik een goede relatie bij PSV en het is jammer dat hij weg is. Ik hoop dat het een mooi seizoen kan worden desondanks. Liever heb je dat het niet eerst in de media komt en dat de club het kan vertellen, maar uiteindelijk hadden wij onze focus op de wedstrijd tegen Feyenoord."

Simons voelt zich goed in Eindhoven, waar hij sinds zijn komst wekelijks uitblinkt. "Voor mij was het nu tijd om zelf door te zetten, na mijn periode bij FC Barcelona en Paris Saint-Germain", zegt de international van Jong Oranje. "In Barcelona heb ik me bij een van de beste jeugdopleidingen ter wereld mezelf mogen ontwikkelen. Daarna heb ik in Parijs elke dag dingen geleerd en met de beste spelers ter wereld mogen trainen. Nu gaat het bij PSV vrij snel en zoiets kan ook in voetbal. Ik wil stappen maken en hoop dat ik zo door kan gaan."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s