'Toekomstperspectief De Jong bloeit op: Busquets overweegt vertrek'

'Toekomstperspectief De Jong bloeit op: Busquets overweegt vertrek'

21-09-2022 10:19 Laatste update: 10:23
29

Volgens het Spaanse sportmedium SPORT is Sergio Busquets niet meer van plan om een een nieuw contract te tekenen bij FC Barcelona. De aanvoerder van de Catalanen heeft een aflopend contract en zou overwegen om een overstap te maken naar de Verenigde Staten.

De verbintenis van de 34-jarige controleur loopt door tot volgend jaar. SPORT weet te melden dat de kans groot is dat Busquets, die in 2008 zijn debuut maakte voor Barcelona, na dat jaar zijn koffers pakt en vertrekt. 

Inter Miami, de club van voormalig topvoetballer David Beckham, zou de 137-voudig international van Spanje willen verleiden tot een transfer naar de MLS. De twee clubs stonden deze zomer tegenover elkaar in een oefenduel. Daar zouden, na afloop van het duel in Fort Lauderdale, (0-6 winst voor Barcelona), de eerste contacten zijn gelegd tussen Busquets en Inter Miami. 

Mocht de overstap doorgang vinden, dan ziet de toekomst van Frenkie de Jong er weer wat rooskleuriger uit. De middenvelder kent een moeilijk jaar en komt door het grote aantal concurrenten beduidend minder aan spelen toe dan de afgelopen jaren. Zonder Busquets lijkt zijn kans op speeltijd aanzienlijk groter te worden.