Lof  voor 'ongelofelijke' Taylor: 'Qua karakter wat ze bij Ajax zoeken in speler'

Lof voor 'ongelofelijke' Taylor: 'Qua karakter wat ze bij Ajax zoeken in speler'

21-09-2022 16:10 Laatste update: 16:10
74

Kenneth Taylor (20) is dit seizoen uitgegroeid tot een vaste kracht bij Ajax. Dat leverde de middenvelder zelfs een oproep voor het Nederlands elftal op. Voormalig Jeugdtrainer Dave Vos blikt bij Voetbal International terug op de beginjaren van Taylor.

Vos is de momenteel assistent van Giovanni van Bronckhorst bij Rangers FC, maar vormde de rode draad in de ontwikkeling van de middenvelder bij Ajax. Eerst in de Onder 12, vervolgens in de Onder 14 en tot slot in de Onder 17. "Kenneth is een ongelofelijke open jongen, een verbinder", schetst hij. 

"Hij kon met iedereen goed opschieten, stond midden in de groep, en was ook prettig in de omgang met trainers. Kenneth heeft qua karakter eigen alles wat ze bij Ajax zoeken in een speler. Hij had het hart op de tong, op een goede manier. Een bepaalde bluf, branie en zelfvertrouwen, maar geen arrogantie. Hij wilde gewoon heel graag leren, stelde ook veel vragen, maar was ook een fijne ploeggenoot." 

Taylor heeft ook tegenslagen gekend, vertelt Vos. "Kenneth sloeg een lichting over en speelde met oudere spelers om zich heen, toen hij zelf in de groei terecht kwam. Het was geen makkelijk seizoen voor hem, want het lichaam stribbelde ook een beetje tegen."

De middenvelder zit nu bij het grote Nederlands elftal van Louis van Gaal en dat ziet Vos als een mooie beloning voor 'zijn' jeugdspeler. "Kenneth heeft alles wat een moderne middenvelder moet hebben. Hij is tweebenig, kan vooruit verdedigen in grotere ruimtes, is heel dynamisch, kan het spel versnellen en is sterk aan de bal. Het is nu belangrijk dat hij veel ervaringen op topniveau gaat opdoen", besluit Vos.