'We waren ver met Union Berlin voor De Wit, AZ-vraagprijs was alleen 18 miljoen'

'We waren ver met Union Berlin voor De Wit, AZ-vraagprijs was alleen 18 miljoen'

21-09-2022 16:59 Laatste update: 17:16
31

Het Nederlands getinte Union Berlin was afgelopen zomer in de markt voor AZ-speler Dani de Wit. Dat vertelt zaakwaarnemer Guido Albers in #DoneDeal de podcast. De transfer ging echter niet door vanwege de hoge vraagprijs van AZ.

Albers begint in de nieuwste uitzending van #DoneDeal over De Wit. Hij wilde zijn speler graag aan een transfer helpen. "Dit was hét moment geweest voor hem. Hij heeft nog twee jaar contract en had vorig jaar een prachtig seizoen, met name in het eerste deel. De vraagprijs lag alleen rond de achttien miljoen euro. Ik had het hem wel gegund en ik was met een aantal clubs best ver, maar uiteindelijk is dat niet gebeurd. Vooral clubs uit Duitsland en Italië hadden interesse."

Albers onthult serieuze gesprekken te hebben gevoerd met Union Berlin, waar Sheraldo Becker en Danilho Doekhi ook onder contract staat. "In Duitsland spraken we met Union Berlin, daar waren we best ver mee. Maar als je kijkt naar het bedrag dat nodig was in de zomer: achttien miljoen... Als je Union nu bovenaan ziet staan, dan denk je wel: f*ck." Albers neemt het AZ echter niet kwalijk dat het een hoge transfersom wilde zien voor De Wit. "Ik heb enorm veel waardering voor ze, ik ben goed met AZ." 

De kans is aanwezig dat De Wit volgende zomer alsnog zijn transfer gaat maken. Is een stap binnen Nederland dan een optie? "Nee", zegt Albers. "Hij heeft natuurlijk bij Ajax nog in de Champions League gestaan en speelt nu goed bij AZ. De volgende stap is het avontuur aangaan in het buitenland. Dat moet je gewoon ervaren als speler. Dat is gewoon prachtig."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie