Simons, die ook kan kiezen voor Spanje, is duidelijk: 'Mijn einddoel is Oranje'

Simons, die ook kan kiezen voor Spanje, is duidelijk: 'Mijn einddoel is Oranje'

21-09-2022 16:38
60

Xavi Simons wil niet op de zaken vooruitlopen, maar de middenvelder hoopt in de toekomst uit te komen voor het Nederlands elftal. De revelatie van PSV zit nu bij Jong Oranje en zou ook voor Spanje uit mogen komen.

Simons zit deze interlandperiode voor het eerst bij Jong Oranje en daar is hij heel erg blij mee. "Ik ben heel trots om hier bij Jong Oranje te zijn", begint Simons bij het Eindhovens Dagblad. "Ga zo door met hard werken, zei mijn moeder. Gewoon stap voor stap. Ik heb veel mooie berichten van mijn familie gehad."

Later krijgt Simons ook al vragen over het grote Nederlands elftal. Hij had nog geen contact met bondscoach Louis van Gaal. "Ik moet het gewoon hier laten zien. Natuurlijk is het einddoel in de toekomst Oranje, maar stap voor stap. We zullen zien. Als het kan gebeuren is dat mooi, maar ik zit nu hier en wil hier heel graag spelen."

Simons kan ook voor het Spaanse elftal kiezen, maar lijkt zich nu dus te richten op Oranje. Met Jong Oranje treedt hij deze interlandperiode aan tegen de leeftijdsgenoten van België en Roemenië.