Poldervaart mag na crisisgesprek blijven van clubleiding De Graafschap

Poldervaart mag na crisisgesprek blijven van clubleiding De Graafschap

21-09-2022 17:42
40

Adrie Poldervaart blijft aan als trainer van De Graafschap. Dat is de uitkomst van een crisisgesprek tussen trainer, clubleiding en raad van commissarissen. 

Volgens Omroep Gelderland geniet Poldervaart vooralsnog het vertrouwen van de leiding, ondanks dat De Graafschap al acht maanden niet op de eigen Vijverberg heeft gewonnen. Het vertrouwen van de spelers in Poldervaart is volgens de Gelderlander niet opperbest, maar toch krijgt hij de kans het tij te keren.

"Maar als we over zeven wedstrijden weer vijf punten hebben, zitten we in een ander stadium", zegt technisch manager Peter Bijvelds tegen Omroep Gelderland. "Het gaat om het resultaat en dat is nu absoluut negatief. Maar ik merk juist dat we dit samen op willen oplossen. Ik heb vertrouwen in Adrie, de rest van de staf en de spelers."

"Ik bespeur geen negatieve tendens en loop te lang mee om dat niet aan te voelen. Om je een voorbeeld te noemen, de besprekingen van de hoofdcoach worden door de staf en spelers juist hoog gewaardeerd. Ik proef een enorme wil bij iedereen. We moeten zelfs oppassen dat dat geen obsessie gaat worden. Ik bespeur veel draagvlak. Deze historisch slechte start is erg vervelend, vooral omdat er vooraf zoveel geloof en vertrouwen was. Maar vanaf nu moet het wel beter anders hebben we een probleem."