Spelers Nederlands elftal maken hun borst nat voor 'de beste spits ter wereld'

Spelers Nederlands elftal maken hun borst nat voor 'de beste spits ter wereld'

21-09-2022 23:21
30

Het Nederlands elftal bereidt zich voor op een clash met 'de beste spits ter wereld': Robert Lewandowski. Bondscoach Louis van Gaal ziet het als een belangrijke test voor zijn spelers.

Lewandowski was er begin juni niet bij, maar donderdag wel wanneer Polen het thuis opneemt tegen Oranje in het kader van de Nations League. "Of ik een ander Polen verwacht dan op 11 juni? Lewandowski gaat spelen, de beste spits ter wereld. Dus het is een echte test. In alle wedstrijden onder mijn leiding hebben we te veel doelpunten toegestaan. We hebben er veel gemaakt, maar ook veel tegen gekregen. Dit is dan een goede test", zegt Van Gaal op de persconferentie.

Van Gaal beschikt over een fitte ploeg. "Ja, iedereen is fit, maar dat is altijd. Ik heb meerdere keren gezegd dat het Nederlands elftal geen revalidatiecentrum is. Ik selecteer in principe alleen fitte spelers."

"Het is een aardig persoon met een goede mentaliteit", vertelt Frenkie de Jong over Lewandowski. "Iemand die altijd hard werkt om zich te verbeteren, een van de beste spelers ter wereld. Hij is sterk, maar kan ook de bal vasthouden en is technisch vaardig. Hij maakt veel goals en dat is voor ons heel belangrijk. Ik ben blij om hem in het team te hebben."