'Torino leek aanvankelijk kansloos in strijd om Schuurs, ook PSG had interesse'

'Torino leek aanvankelijk kansloos in strijd om Schuurs, ook PSG had interesse'

22-09-2022 12:45 Laatste update: 12:53
22

Torino is zeer blij met Perr Schuurs. De club uit Turijn dacht in eerste instantie een kansloze strijd te voeren om de handtekening van de verdediger, die ook op de radar zou hebben gestaan van een aantal topclubs.

Torino nam Schuurs over van Ajax nadat sterkhouder Gleison Bremer de overstap maakte naar Juventus. De geboren Limburger speelde inmiddels drie duels in de Serie A, maar had afgelopen zomer ook de mogelijkheid om ergens anders te tekenen.

"De eerste keer dat de directeur liet weten Perr te willen halen, dacht ik dat het onmogelijk was vanwege de grote concurrentie. We hadden het over Tottenham Hotspur, Paris Saint-Germain en Liverpool", aldus George Gardi, de zaakwaarnemer die betrokken was bij de deal, in een interview met Tuttosport

Uiteindelijk werd de Serie A voor Schuurs toch gezien als een betere stap. "We geloven dat hij hier meer kansen heeft om zich te ontwikkelen. Juric (de trainer van Torino) hanteert een aanvallende speelstijl en daar voelt Schuurs zich comfortabel bij. Daarnaast is Torino een zeer ambitieuze club." De Granata staan na zeven speelrondes op de negende plek en hebben evenveel punten als aartsrivaal en stadsgenoot Juventus.