Chelsea en Man Utd winnen, Liverpool onderuit

Chelsea en Man Utd winnen, Liverpool onderuit

31-01-2008 00:10
0

Manchester United-Portsmouth 2-0

Manchester United kwam al snel op voorsprong via Cristiano Ronaldo. De Portugees wist zichzelf vrij te spelen na een combinatie met landgenoot Nani. Doelman David James was vervolgens kansloos op zijn inzet. Niet veel later zette Ronaldo de eindstand op het scorebord met een mooie vrije trap. Door de zege staat Manchester weer bovenaan. De club van Sir Alex Ferguson passeert concurrent Arsenal op doelsaldo.

Chelsea-Reading 1-0

Chelsea won in eigen huis nipt van Reading, dat nu al zijn vijf laatste duels verloor. Michael Ballack kopte na een halfuur spelen de bal op aangeven van Paulo Ferreira binnen. De Londense club kreeg gedurende het hele duel kansen om de voorsprong uit te breiden, maar Nicolas Anelka en opnieuw Ballack wisten het net niet te vinden.

West Ham United-Liverpool 1-0

Pas in de allerlaatste minuut wist West Ham het vonnis te vellen over het matige Liverpool. Mark Noble schoot in de blessuretijd een strafschop achter Pepe Reina, nadat Jamie Carragher een overtreding had begaan op Frederik Ljungberg. Gedurende het hele duel was West Ham de bovenliggende partij. Luis Boa Morte kon tot twee keer toe echter niet van dichtbij raakschieten, terwijl Xabi Alonso op zijn eigen lat kopte. Door de nederlaag dreigt Liverpool de aansluiting met Champions League-plaatsen kwijt te raken. De ploeg van Rafael Benitez staat zevende.

Overige Uitslagen

Derby County-Manchester City 1-1
Everton-Tottenham Hotspur 1-1

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s