Albers onthult transfersoap Groenen: 'Zou drie flessen champagne opentrekken'

Albers onthult transfersoap Groenen: 'Zou drie flessen champagne opentrekken'

22-09-2022 18:28
13

De Nederlandse recordtransfer van Jackie Groenen naar Paris Saint-Germain is niet zonder slag of stoot verlopen. Dat onthult zaakwaarnemer Guido Albers in de nieuwste aflevering van #DoneDeal.

Albers noemt de transfersoap rond Groenen, die zich grotendeels achter de schermen afspeelde, 'grappig': in maart werd de optie in haar contract gelicht, waardoor de sterspeelster van Oranje nog een jaar in Manchester leek te blijven. "In het vrouwenvoetbal is het allemaal transfervrij, daar komt bijna nooit een transfersom aan te pas", vertelt Albers aan VoetbalPrimeur.

"Vervolgens werd ik door clubs gebeld, waarbij ik dacht: nou, als die voor mijn andere (mannelijke, red.) spelers zouden bellen, trek ik drie flessen champagne open. Naast PSG ging het om Juventus en... ik durf al die clubs niet eens te noemen. Zo bizar, zo gaaf voor haar."

Alles leek rond, voor een transferbedrag dat veel lager ligt dan de 150 duizend euro die PSG uiteindelijk heeft betaald. De trainer van Manchester United ging echter voor het vertrek van Groenen liggen. "Nou, toen speelde United in de voorbereiding tegen PSG... Jackie was weer fantastisch en dat overtuigde PSG ervan om haar koste wat kost te willen hebben. Drie dagen voor de window is het gelukt. Een recordtransfer ook nog, geweldig."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s