PSV kijkt extern en intern voor opvolging De Jong: ED oppert twee kandidaten

PSV kijkt extern en intern voor opvolging De Jong: ED oppert twee kandidaten

22-09-2022 19:44
50

Bij PSV verwachten de directie en de raad van commissarissen de brokstukken snel te kunnen lijmen na het vertrek van John de Jong. De Eredivisie-koploper wil ook spoedig op zoek naar een nieuwe technisch directeur, waarbij zowel interne als externe opties worden bekeken.

Dat meldt het Eindhovens Dagblad. Voorlopig neemt algemeen directeur Marcel Brands de honneurs waar, maar hij is niet van plan om terug te keren in zijn oude functie. 'Het doorschuiven van Jan Vennegoor of Hesselink of Ernest Faber wordt wellicht overwogen', schrijft de regionale krant. Eerstgenoemde fungeerde al als rechterhand van De Jong, terwijl Faber onlangs 'een speciale leergang' volgde om plaats te kunnen nemen in de directie.

Een frisse wind van buitenaf valt ook nog niet uit te sluiten. Volgens Huub Stevens zal zo'n kandidaat zich wel afvragen hoeveel vrijheid hij krijgt. "Misschien is er bij een nieuwe man huivering, omdat er bij hem twijfel is wat het standpunt van de raad van commissarissen zal zijn. Wat mag ik en ik wat kan ik, zal een nieuweling zich afvragen en intern goed moeten afspreken bij PSV", stelt de Limburger in het ED.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s