Frankrijk rekent na rust af met Oostenrijk, België heeft geen kind aan Wales

22-09-2022 22:39 Laatste update: 22:53
8

Frankrijk heeft donderdagavond gedaan wat ze moesten doen en gewonnen van Oostenrijk. Daarmee houdt de ploeg van Deschamps nog zicht op de finaleronde van de Nations League. In de poule van Nederland heeft België eenvoudig Wales aan de kant gezet. De directe concurrent van Oranje won met 2-1.

Frankrijk - Oostenrijk: 2-0
Bij de Fransen was er een plek onder de lat voor AC Milan-keeper Mike Maignan. Antoine Griezmann vormde samen met Olivier Giroud en Kyllian Mbappé het aanvallende trio. Youssouf Fofana van AS Monaco maakte op het middenveld zijn debuut voor de ploeg van Didier Deschamps, net als centrumverdediger en ploeggenoot Benoît Badiashile.

In de eerste helft was Frankrijk direct de betere ploeg, maar ze kenden nog wat pech. William Saliba moest al na 23 minuten gewisseld worden, voor hem kwam Jules Koundé in de ploeg. Het aanvallende trio combineerde sterk in het eerste bedrijf, maar ze misten de scherpte voor de goal.

Na rust lukte het de ploeg van Deschamps wel beter om de kansen af te maken. Na 56 minuten was het de Franse superster Mbappé die de openingsgoal op zijn naam schreef. Zes minuten later was het weer raak voor de thuisploeg. Nu was Giroud het eindstation, na een mooie bal van Griezmann. Tot meer goals kwamen de Fransen niet in het Stade de France in Marseille, maar met deze overwinning houden ze in ieder geval nog zicht op de eindronde van de Nations League.

België - Wales: 2-1
Roberto Martínez begon met een sterke opstelling aan de wedstrijd tegen Wales. Zeno Debast maakte zijn debuut namens de Belgen. De verdediger van Anderlecht speelde naast routiniers Toby Alderweireld en Jan Vertonghen in de verdediging. Bij afwezigheid van Romelu Lukaku mocht Michy Batshuayi in de punt van de aanval beginnen.

De Belgen kenden een bliksemstart tegen Wales en drukten dit ook direct uit in de score. Normaal gesproken geeft Kevin de Bruyne zelf de assists, maar nu mocht hij de 1-0 kiezelhard binnenschieten op aangeven van Batshuayi. Na dertig minuten deed het tweetal dit nog eens dunnetjes over. Nu gaf De Bruyne de assist op Batshuayi, die daarmee de 2-0 kon maken tegen een inspiratieloos Wales.

Wales kwam wel vlammend uit de kleedkamers na rust en deden iets terug na vijftig minuten spelen. Centrumspits Kieffer Moore maakte de aansluitingstreffer voor de ploeg van trainer Robert Page. In de slotfase kregen de Belgen nog een penalty toegewezen, maar die werd door de VAR weer teruggedraaid. Verder kwamen de Belgen niet meer in de problemen en bleef de stand 2-1. België gaat door deze overwinning samen met Nederland uitmaken wie de groepswinnaar wordt in poule A.

Kroatië - Denemarken: 2-1