'Ten Hag had de moed om ze te passeren, het was een enorm statement'

'Ten Hag had de moed om ze te passeren, het was een enorm statement'

23-09-2022 15:25 Laatste update: 15:36
36

Erik ten Hag gaat harde beslissingen niet uit de weg bij Manchester United. Dat stelt Patrice Evra tevreden vast. De voormalig linksback van The Mancunians ziet dat de Nederlandse manager voor een 'schokgolf' heeft gezorgd op Old Trafford.

"Hij passeerde de aanvoerder, zette Cristiano Ronaldo op de bank en gaf Tyrell Malacia een kans. Dat is een enorm statement", begint Evra in gesprek met Betfair. "Door die paar spelers veranderde het één en ander. Het is niet dat ze heel slecht speelden, maar rondom die spelers was veel negativiteit. Daar moet je soms mee afrekenen. Ten Hag had de moed om dat te doen. Met die belangrijke beslissingen zorgde hij voor enorme schokgolven."

Evra leeft ondertussen mee met Maguire en Ronaldo. "Maar Ten Hag zei ook dat hij aan een nieuw tijdperk begint en dat Ronaldo nog steeds in zijn plannen voorkomt. Ik weet zeker dat het zo is. Ten Hag en Ronaldo moeten gewoon een eerlijk gesprek voeren. Alles wat er nu gebeurt, is logisch", doelt hij op het feit dat de Portugese ster zo'n beetje de gehele voorbereiding miste.

De Fransman denkt wel dat het voor Maguire een mentale tik is dat hij nu op de bank zit. "Het aanvoerderschap is altijd een groot item, zeker bij Manchester United. Om de aanvoerder te laten vallen, is een enorm statement. Dat moet moeilijk zijn voor Harry Maguire. Men is ook oneerlijk voor hem. Zelfs als hij goed speelt, krijgt hij nog kritiek. En als hij niet speelt krijgt hij toch de schuld van een nederlaag..."

Tegelijkertijd begrijpt Evra de keuzes van Ten Hag dus wel. "United heeft Raphaël Varane en Lisandro Martínez en de manier waarop zij vechten en alles geven, doet mij erg goed."