Heracles nieuwe koploper KKD, Willem ll via De Leeuw makkelijk langs Oss

23-09-2022 23:03 Laatste update: 23:09
28

Heracles Almelo heeft vrijdagavond in eigen huis, ondanks een vroege rode kaart, met 2-0 gewonnen van Helmond Sport. Door die overwinning zijn de Heraclieden nu samen met PEC Zwolle gedeeld koploper van de Keuken Kampioen Divisie. Willem ll had geen kind aan TOP Oss en besliste het duel binnen 45 minuten.

De Tilburgers hadden vrijdag aan één helft genoeg. Al na achttien minuten spelen zorgde Mattias Verreth voor de 0-1. Slechts één minuut later maakte Michael de Leeuw via een penalty de 0-2. Nog voor rust deelde de ploeg van trainer Kevin Hofland de genadeklap uit in het Brabantse onderonsje. De Leeuw mocht opnieuw aanleggen voor een strafschop en was wederom trefzeker. Oss deed via Justin Mathieu nog wel wat terug. Zijn late treffer kwam echter te laat.

Ongeveer 139 kilometer verderop stonden Heracles en Helmond Sport tegenover elkaar. De Heraclieden hadden, ondanks een vroege rode kaart van Anas Ouahim, weinig te duchten van de nummer zeventien van de KKD. Lucas Schoofs zorgde kort na rust voor de verlossende 1-0. Vlak voor tijd, in de 88e minuut, bepaalde Abdenego Nankishi de einstand op 2-0. Trainer John Lammers is door de overwinning nu samen met PEC Zwolle de koploper van de KKD.