Luis Enrique sust na nederlaag Spanje: 'Brengt me niet aan het twijfelen'

Luis Enrique sust na nederlaag Spanje: 'Brengt me niet aan het twijfelen'

25 september - 07:50
16

Bondscoach Luis Enrique blijft rustig na de nederlaag van Spanje tegen Zwitserland, maar de Spaanse media uiten voorzichtig hun ongenoegen. In het Estadio de La Romareda in Zaragoza oogde La Roja onmachtig. 

Spanje schoot in de eerste helft zelfs geen enkele keer op doel. Jordi Alba maakte na rust nog wel gelijk met een fraaie uithaal, maar Breel Embolo bezorgde Zwitserland de winst (1-2). "Dit verlies brengt me niet aan het twijfelen", benadrukt Luis Enrique op de persconferentie na afloop. "Natuurlijk is het beter om aan het WK te beginnen met een zegereeks op zak, maar ik heb alle vertrouwen in mijn team."

"Zwitserland was fysiek heel sterk en verhinderde ons om ons eigen spel te spelen", vervolgt de Spaanse bondscoach. "Het was de meest onnauwkeurige eerste helft in mijn tijd als coach. In de tweede helft begonnen we beter, maakten we gelijk, maar kregen we nog een doelpunt tegen uit een hoekschop. Het doet altijd pijn om te verliezen. Natuurlijk moeten we verbeteren, maar in Portugal zullen we proberen te winnen."

Ondanks de sussende woorden van Luis Enrique zijn Spaanse media er niet gerust op. Marca neemt meer dan eens het woord 'zorgwekkend' in de mond, terwijl AS concludeert dat het 'WK dinsdagavond al begint in Braga'.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie