'Van Gaal wil hem prikkelen, maar ik weet zeker dat Bijlow bij WK-selectie zit'

'Van Gaal wil hem prikkelen, maar ik weet zeker dat Bijlow bij WK-selectie zit'

25 september - 09:15
93

Hoewel Justin Bijlow kwakkelt met zijn vorm, twijfelt Sander Westerveld er niet aan dat de doelman van Feyenoord meegaat naar het WK. De oud-international vindt het wel een logische keuze van Louis van Gaal dat Bijlow gepasseerd is voor de huidige Nations League-duels.

"Van Gaal wil hem prikkelen, omdat hij op dit moment niet zijn niveau van vorig jaar haalt. Je ziet aan hem dat hij nu nét te laat reageert, net niet goed staat en minder ‘match-winning saves’ maakt", vertelt Westerveld aan ESPN. "Voor Van Gaal een mooi moment om twee nieuwe keepers te testen en te zien of Bijlow mentaal sterk genoeg is. Als hij zich niet kan terugknokken de komende twee maanden is hij mentaal niet sterk genoeg. Ik denk dat hij dat wel is en weet zeker dat Bijlow gewoon bij de definitieve selectie zit van het WK."

Westerveld noemde Jasper Cillessen al zijn onbetwiste nummer één, maar ook Ajax-routinier Remko Pasveer dient zich ondertussen aan als kanshebber. "Pasveer heeft het voordeel ten opzichte van alle andere Nederlandse doelmannen dat hij al twee jaar op rij in de Champions League speelt. Dat is Europees topniveau, waar hij het laat zien", aldus de zesvoudig international.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie