Alderweireld sluit Belgische stunt niet uit: 'We gaan voor het wonder'

Alderweireld sluit Belgische stunt niet uit: 'We gaan voor het wonder'

25 september - 13:14
58

Nederland en België kruisen zondagavond de degens in de Johan Cruijff ArenA. De Belgen moeten met drie doelpunten verschil winnen van Oranje om een plek af te dwingen bij de Final Four. Geen onmogelijke opgave volgens Toby Alderweireld

"We gaan voor het wonder", aldus de 33-jarige verdediger van Royal Antwerp FC in gesprek met Het Belang Van Limburg. "Winnen in Nederland met drie goals verschil is moeilijk. Het belangrijkste is het WK dat eraan komt. In die zin is dit een mooie voorbereidingswedstrijd, want het is een sterke tegenstander."

Alderweireld, die jarenlang met landgenoot Jan Vertonghen het hart van de Ajax-defensie vormde, vindt het speciaal om zondag terug te keren op Nederlandse bodem. "Ik speel graag tegen Nederland, dat is toch iets specialer dan een ander land omdat ik jarenlang bij Ajax heb gespeeld. Dat land blijft dicht bij me."

Alderweireld start zondag naar alle waarschijnlijkheid in de basis. Net als afgelopen donderdag, toen hij met zijn landgenoten met 2-1 Wales versloegen. Oranje en België trappen zondagavond om 20.45 uur af. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie