Matic clasht met Keane: 'Als je een echte kerel bent, zeg je het in mijn gezicht'

Matic clasht met Keane: 'Als je een echte kerel bent, zeg je het in mijn gezicht'

25-09-2022 13:40 Laatste update: 15:47
38

Nemanja Matic heeft fel gereageerd op kritiek die hij eerder dit jaar kreeg van Roy Keane. De analist verweet de Serviër, tegenwoordig speler van AS Roma, een verkeerde mentaliteit te hebben. Ook liet Matic weten de hoeveelheid kritiek op oud-ploeggenoot Harry Maguire buitenproportioneel te vinden.

De linkspoot nam eind april afscheid van United en liet daarbij weten dat ook Chelsea, eveneens voormalig werkgever van Matic, voor altijd in zijn hart zou zitten. Keane, die bekend staat om zijn felle kritiek, zag de uitspraken van Matic destijds met lede ogen aan. "Waar is de standaard gebleven bij de club. Matic zegt dat hij weggaat en een geweldige tijd heeft gehad, en dat United voor altijd in zijn hart zit, net als Chelsea. En vergeet Benfica niet. Ze kunnen niet allemaal in je hart zitten."

Een klein half jaar later heeft Matic in The Times gereageerd op de uitspraken van Keane. "Ik heb respect voor zijn staat van dienst, maar hij moet begrijpen dat het voetbal is veranderd. Als ik voor Chelsea heb gespeeld, kan ik niet zeggen dat ik de club haat. Als je een echte kerel bent, zeg je het recht in mijn gezicht. Maar hij was altijd aardig tegen mij. Dus wat hij in het openbaar zegt, kan me weinig schelen. Ik weet wat ik heb gepresteerd in mijn loopbaan."

Naast Matic is ook Harry Maguire geregeld het mikpunt van kritiek. De manier waarop de oud-ploeggenoot van de Serviër wordt aangepakt op social media, doet hem pijn. "Wat mensen hem aandoen, is een ramp. Iedereen zou zijn grenzen moeten kennen, maar wat deze mensen op social media schrijven… Ze hebben zelf waarschijnlijk geen leven, dus schrijven ze maar slechte dingen over iemand anders."