Mokhtar neergestreken bij politieclub van Indonesië: '75 procent hier is agent'

Mokhtar neergestreken bij politieclub van Indonesië: '75 procent hier is agent'

25 september - 17:53
47

Youness Mokhtar is een echte voetbalavonturier. De aanvaller speelde al in onder meer Nederland, Saudi-Arabië en Noorwegen. Tegenwoordig komt hij uit voor Bhayankara FC in Indonesië. Deze club is eigendom van de Indonesische politiemacht en bestaat voor liefst 75 procent uit agenten.

De vleugelaanvaller reisde met zijn koffer en voetbalschoenen de hele wereld over. Zijn meest recente stop: Indonesië. Hier tekende Mokhtar in mei een contract bij Bhayankara, dat in handen is van de lokale politie. "De politie was ervan op de hoogte dat ik kwam, dus de rode loper werd direct uitgerold. Het hele proces langs de douane ging allemaal een stuk sneller. 75 procent van de selectie is ook politieagent. Zolang ze bij Bhayangkara onder contract staan, hoeven ze zich alleen niet te melden voor hun politiedienst. Maar ze krijgen wel een dubbel salaris", aldus de oud-speler van FC Twente in een interview met Voetbal International

Dat de huidige nummer vijftien van de Indonesische competitie een echte politie-club is, ziet Mokhtar elke week weer terug bij zijn medespelers. "Voor de wedstrijd roepen ze: 'Bhayangkara! En daarna: ‘Politie! Politie! Politie!' Dat is natuurlijk wel apart als je zelf geen politieagent bent."

Voordat Mokhtar neerstreek in Indonesië, voetbalde hij bij Raja Casablanca in Marokko. Dat werd geen succes. "Ik werd in januari (2021) gehaald door Marc Wilmots. Maar hij werd na drie weken alweer ontslagen. Toen kwam er een lokale trainer en die wilde natuurlijk zijn eigen spelers halen. Dan wordt het een lastig verhaal in dat soort landen. Ik belandde een beetje in een uitzichtloze positie."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 

 

Plaats een reactie