Kaká noemt mooiste herinnering aan Real Madrid: 'De dag dat ik er vertrok'

Kaká noemt mooiste herinnering aan Real Madrid: 'De dag dat ik er vertrok'

25 september - 18:30
78

Kaká heeft in een interview met de Spaanse krant Marca teruggeblikt op zijn periode bij Real Madrid. De Braziliaanse middenvelder arriveerde in Spanje als de kersverse Ballon d’Or-winnaar, maar wist zijn belofte nooit in te lossen.

De voormalige nummer tien kwam in het seizoen 2009/10 samen met Cristiano Ronaldo naar De Koninklijke. In 120 duels scoorde hij 29 keer en gaf hij 39 assists. Wanneer Kaká gevraagd wordt zijn mooiste herinnering uit zijn Real-tijd op te noemen, reageert hij kort maar krachtig.

"Het klinkt misschien vreemd, maar ik geef de voorkeur aan de dag dat ik vertrok. Ik sprak met Florentino Pérez (de voorzitter) en hij vertelde me dat ze me zagen als een geweldige professional die er alles aan had gedaan om geweldige resultaten te behalen in Madrid. Maar de blessures en de paar minuten die de coaches me gaven stonden me dat niet toe. Dat was een grote voldoening, want ik voelde dat de deuren van de club openstonden."

De 92-voudig international keerde in 2013 terug bij Milan, waarna hij een jaar later in de Verenigde Staten kwam te spelen bij Orlando City. Daar hing hij in 2017 zijn schoenen aan de wilgen. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 

 

Plaats een reactie