Premies Die Mannschaft op tafel: dit verdienen Duitse spelers bij WK-winst

Premies Die Mannschaft op tafel: dit verdienen Duitse spelers bij WK-winst

25 september - 18:52 Laatste update: 20:06
27

De spelers van Duitsland zijn met de nationale bond tot een overeenstemming gekomen omtrent de WK-premies. De onderhandelingen, die lange tijd hebben geduurd, kwamen zondag tot een conclusie.

"We hebben intensieve gesprekken gevoerd in een goede en constructieve sfeer. Uiteindelijk hebben we een voor alle partijen acceptabele oplossing gevonden", aldus bondsvoorzitter Bernd Neuendorf, die de gesprekken leidde. De Duitse WK-gangers werden vertegenwoordigd door Manuel Neuer, Joshua Kimmich en Ilkay Gündogan. 

Zij gingen akkoord met een WK-premie die hoger uitvalt dan vier jaar geleden, toen Duitsland in Rusland al in de groepsfase strandde. Destijds zou een WK-titel per speler 350.000 euro opleveren. Voor het WK in Qatar is dat bedrag verhoogd tot 400.000 euro voor elke speler. 

In het premieschema, dat gebaseerd is op prestaties, krijgen de internationals bij de groepswinst een bedrag van 50.00 euro. Mocht de kwartfinale worden bereikt, dan levert dat 100.000 euro op. De halve finale is goed voor 150.000 euro, en de derde plaats betekent 200.000 euro. Duitsland zit op het WK in Qatar in een poule met Spanje, Costa Rica en Japan. Het eerste duel, met de Japanners, wordt afgewerkt op 23 november.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 

 

Plaats een reactie