Kersverse KNVB-bondsridder Robben staat stil bij trainerschap en WK-kansen Oranje

Kersverse KNVB-bondsridder Robben staat stil bij trainerschap en WK-kansen Oranje

25 september - 19:27 Laatste update: 19:55
13

Arjen Robben is zondag samen met Robin van Persie benoemd tot bondsridder van de KNVB. De voormalig vleugelaanvaller betuigde na afloop zijn dankbaarheid en stond ook nog even stil over zijn eerste klusje als trainer en de kansen van Oranje op het WK in Qatar. 

Robben reisde zondag met een aantal oud-internationals af naar Zeist, waar door de KNVB werd stilgestaan bij hun prestaties. De voormalig speler van onder meer Real Madrid en Bayern München kreeg vervolgens de titel van bondsridder toebedeeld. "Dit is natuurlijk wel bijzonder. Ik ben altijd dankbaar voor iedere vorm van waardering en erkenning", aldus Robben in gesprek met ESPN

De pijlsnelle linkspoot stopte in 2021 officieel met voetballen bij FC Groningen. Inmiddels traint hij de O15 van Be Quick, het elftal waar zijn zoontje speelt. "Het is gewoon leuk om met de jongens en het spelletje bezig te zijn. Ik ben toch weer onderdeel van een team. Dit zijn jonge gasten, dus ik ben ook bezig met opleiden en soms ook een beetje opvoeden. Het is heel erg leuk, ik heb er veel plezier in."

Tot slot kreeg Robben een vraag over de kansen van het Nederlands Elftal op het WK in Qatar. "Nederland heeft een ongelooflijk talentvolle groep op dit moment, met nog steeds veel potentie voor de toekomst. Dat is hartstikke mooi om te zien. Er zijn ook, zonder namen te noemen, een paar spelers waarvan ik kan genieten als ze spelen."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 

 

Plaats een reactie