LIVE: Nederland wint met 1-0 van België na goal van aanvoerder Van Dijk (gesloten)

LIVE: Nederland wint met 1-0 van België na goal van aanvoerder Van Dijk (gesloten)

25-09-2022 22:17 Laatste update: 22:54
457

Nederland ontvangt zondagavond België in de zesde speelronde van de groepsfase van de Nations League. De ploeg van Louis van Gaal staat bovenaan met dertien punten uit de eerste vijf duels en heeft aan een gelijkspel genoeg om de Final Four in te gaan van het landentoernooi. In België wist Nederland nog met 1-4 te winnen. Mis hier bij ons LIVE-blog niets van deze kraker met onze zuiderburen!

Nederland won donderdag het vijfde groepsduel overtuigend van Polen, maar zag wel Memphis Depay, Teun Koopmeiners en Frenkie de Jong geblesseerd uitvallen. Van Gaal riep Brian Brobbey en Ryan Gravenberch op om Jong Oranje te verlaten en zich bij de selectie te melden. België staat voor een haast onmogelijke opgave en moet met minstens vier doelpunten verschil van Nederland winnen om de groepswinst binnen te slepen. 

Opstelling Nederland: Pasveer; Timber, Van Dijk, Aké; Dumfries, De Roon, Berghuis, Blind; Klaassen; Janssen en Bergwijn.
Opstelling België: Courtois; Debast, Alderweireld, Vertonghen, Meunier; Onana, Wistel, Castagne, De Bruyne; Eden Hazard en Batshuayi. 


Weddenschappen: