Van Persie lacht om Oranje-vergelijking Van Gaal: 'Zei hij ook tegen ons'

Van Persie lacht om Oranje-vergelijking Van Gaal: 'Zei hij ook tegen ons'

25 september - 21:42
28

Louis van Gaal vertelde recent dat hij het huidige Oranje beter vindt dan dat van 2014 en daar kon Robin van Persie wel om lachen. De oud-spits heeft wel vaker zulke uitspraken van Van Gaal gehoord. Van Persie grapt ook nog over zijn plekje in de Oranje-selectie.

In een interview met De Telegraaf krijgt Van Persie vragen over het huidige Oranje. Hoe kijkt hij tegen dit team aan? "Met een positief gevoel", zegt de topscorer aller tijden van Nederland. "Los van de goede resultaten spelen ze ook heel goed. Zowel met als zonder bal."

Van Gaal vindt het huidige Oranje beter dan dat van 2014. Van Persie zat zelf in het laatstgenoemde elftal en wordt geconfronteerd met de uitspraak van zijn oude coach. "Louis zegt dat bij elk team dat hij traint, over zijn nieuwe en vorige team. Wat dat betreft ben ik niet verrast. Hij zei dat toen ook tegen ons. Het voetbal is ook veranderd: de tijd dat je met een hangende rechts- en linksbuiten speelde, is wel voorbij. Het gaat nu heel veel om lopen en data is daarin belangrijk. Het is denk ik appels met peren vergelijken, het is heel moeilijk om die vergelijking aan te gaan."

Over Van Persie zelf: voor het WK in Qatar is hij officieel gezien nog beschikbaar voor Van Gaal. "Ik ben één van de weinige spelers die nooit is gestopt: ik heb nooit bedankt voor Oranje", zegt de 102-voudig international. "Op een gegeven moment wist ik natuurlijk dat het klaar was, maar ik heb nooit bedankt. Dus in theorie zou Van Gaal me nog kunnen bellen", lacht Van Persie.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 

 

Plaats een reactie