Van Gaal doet onthulling bij Oranje: 'Martins Indi gaat het WK niet halen'

Van Gaal doet onthulling bij Oranje: 'Martins Indi gaat het WK niet halen'

25-09-2022 23:56
52

Bruno Martins Indi gaat niet mee naar het WK. Dat heeft bondscoach Louis van Gaal verteld na afloop van het treffen tussen Nederland en België. Martins Indi zal door zijn blessure niet op tijd fit zijn voor het eindtoernooi in Qatar.

Martins Indi raakte vorige week tegen Ajax geblesseerd, waardoor hij zich moest afmelden voor de afgelopen twee interlands van Oranje. Nu verklapt Van Gaal dat de stopper van AZ zal ook niet op het WK aanwezig zijn. "Martins Indi haalt het niet", zegt Van Gaal voor de camera van ESPN.

Wedden

Meer odds

De oefenmeester zoekt nu naar een extra optie als linkercentrale verdediger, achter Nathan Aké. "Ik wilde Malacia ook op die plek zien, daarom werd Aké gewisseld tegen België. Doordat Martins Indi het niet gaat redden, moet ik naar andere spelers kijken die daar kunnen spelen."

Van Gaal liet in een interview bij de NOS weten dat hij gematigd tevreden was over Malacia in het centrum van de verdediging. In verdedigend opzicht deed de Manchester United-speler het naar behoren, maar in de opbouw liet Malacia volgens Van Gaal nog wat steekjes vallen.