Van Hanegem ergert zich groen en geel aan Oranje-staf: 'Totale waanzin'

Van Hanegem ergert zich groen en geel aan Oranje-staf: 'Totale waanzin'

26 september - 06:58
198

Willem van Hanegem is de laatste dagen chagrijnig geworden van het Nederlands elftal, los van de 'vrij matte' wedstrijd tegen België (1-0). Het heeft alles te maken met de wijze waarop Louis van Gaal en assistent Frans Hoek omgaan met de Oranje-keepers.

Van Gaal liet Remko Pasveer spelen tegen Polen en België, haalde ook Jasper Cillessen, Mark Flekken en Andries Noppert bij de selectie, liet Justin Bijlow thuis en kreeg een afzegging van Tim Krul. Van Hanegem hoopt met heel zijn hart dat de discussie in de aanloop naar het WK verstomt.

'Dat ze in Zeist net doen alsof ze als raketgeleerden naar keepers moeten kijken, dat vind ik tenenkrommend. We zijn het enige land in de hele wereld dat er nog niet uit is met zijn keepers en we doen net alsof dat professioneel is', begint Van Hanegem zijn column in het Algemeen Dagblad.

Van Hanegem valt met name over keeperstrainer Hoek, die 'doet alsof het hogere wiskunde is'. 'Als ik het goed begrijp leren ze in Zeist pas écht keepen. (...) Tim Krul was er niet bij en die kan bij mij nooit meer kapot omdat hij zei: zoek het lekker uit daar. Geselecteerd voor een test maar niet voor de selectie, totale waanzin.'

'Let ook eens op als Van Gaal een speler naar de kant haalt bij een interland. De bondscoach staat die speler dan met uitgestoken hand op te wachten, maar nog geen halve meter verder staat Hoek ook al ongeduldig klaar voor de handdruk. Als een speler moet invallen, schotelt Hoek hem eerst nog vijftien menukaarten met uitleg voor waar hij moet staan bij corners. Geloof me, het is allemaal maar interessantdoenerij', besluit De Kromme.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie