Malacia discussieert met Van Gaal: Ik was het er op dat moment niet mee eens

Malacia discussieert met Van Gaal: "Ik was het er op dat moment niet mee eens"

26-09-2022 08:58
161

Louis van Gaal verraste zondag tegen België door Tyrell Malacia niet als linksback, maar centrale verdediger in te brengen. Het liefst speelt de pitbull van Manchester United en het Oranje de linkerkant, zegt hij daar zelf over.

Door het wegvallen van Bruno Martins Indi, die door een blessure het WK zal missen, moet Malacia zich van Van Gaal óók focussen op de positie van linker centrale verdediger. Ook al speelde hij nog nooit in het centrum.

"Ik speel liever op mijn eigen positie. Daar doe ik het nu goed (bij Manchester United, red.) en daar voel ik me ook het fijnst", reageert Malacia, geciteerd door Nu.nl. "Maar als de trainer me als centrumverdediger nodig heeft, sta ik klaar."

Kort na zijn entree werd Malacia enkele keren gecorrigeerd door Van Gaal, omdat hij te nadrukkelijk de aanval zocht. "Het was helemaal anders. Ik ben gewend om mee te gaan in de aanval", verklaart hij .

Na de 1-0 van Virgil van Dijk riep de bondscoach hem naar de kant. Het leidde tot een stevige discussie. Malacia: "Hij legde mij een situatie uit. Ik was het er op dat moment niet mee eens. Maar je moet ook weer door. Na de wedstrijd hebben we het er nog even over gehad."