De Visser waarschuwt Oranje voor 'WK-verrassing' en 'alleskunner' van Qatar

De Visser waarschuwt Oranje voor 'WK-verrassing' en 'alleskunner' van Qatar

26-09-2022 09:14
60

Piet de Visser waarschuwt Nederland: de drie groepswedstrijden tegen achtereenvolgens Senegal, Ecuador en gastland Qatar worden 'geen eitje'. Met name de Afrikaanse opponent heeft veel kwaliteit, aldus de 88-jarige meesterscout.

De Visser wijst op Sadio Mané (Bayern München), Édouard Mendy en Kalidou Koulibaly (beiden Chelsea). "Senegal is een land met heel veel power, heel veel kracht. Een land, kortom, waar elke tegenstander het lastig mee kan hebben", waarschuwt hij in het Algemeen Dagblad. "Hoewel Nederland normaal gesproken sterker is, kan Senegal ook zomaar eens één van de verrassingen worden op het WK."

Senegal won afgelopen weekend met 2-0 van Bolivia. Het was ook voor de Afrikanen de laatste wedstrijd voordat in november het WK begint. Qatar verloor met 2-0 van Canada en Ecuador kwam niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel tegen Saudi-Arabië.

Qatar is ondanks de nederlaag tegen Canada een tegenstander om rekening mee te houden, stelt De Visser. "Ik heb Qatar nog niet zo lang geleden in Zuid-Amerika zien voetballen. Ik was toen vooral erg onder de indruk van de spits, Almoez Ali. Die jongen kan echt alles met een bal. Dat zul je op het WK wel gaan zien. En ook verdedigend zit dat land behoorlijk in elkaar."

Tot slot is Oranje volgens de voetbalexpert 'normaal gesproken veel beter' dan het 'drastisch verjongde' Ecuador. Van onderschatting mag echter geen sprake zijn. "Op papier is Oranje de sterkste van alle vier de ploegen, maar het zijn beslist geen eitjes die 'we' gaan treffen."