Turkije in rep en roer na nieuwe blamage: 'Voetbal is niet langer onze sport'

Turkije in rep en roer na nieuwe blamage: 'Voetbal is niet langer onze sport'

26-09-2022 10:00 Laatste update: 15:49
73

Turkije keert in de volgende editie van de Nations League terug op het tweede niveau, maar het is de vraag of bondscoach Stefan Kuntz dat nog gaat meemaken. De Duitser betaalt mogelijk de prijs voor een rampzalige interlandweek.

Drie dagen na het gênante gelijkspel tegen Luxemburg (3-3) verloor Turkije zondagavond van de Faeröer (2-1). Viljormur Davidsen en Joan Edmundsson maakten de goals voor de nummer 125 van de wereldranglijst, die hun tweede Nations League-zege boekten. De tegengoal van Serdar Gürler was slechts voor de statistieken.

"We hadden te maken met een tegenstander die het meer wilde dan wij. Dit doet echt pijn", concludeerde Kuntz na afloop. "De kracht van de Faeröer verrast ons niet, maar ons onvermogen om te reageren is wel verrassend. We moeten de realiteit onder ogen zien. Beter zijn we niet."

Kuntz stond ondanks de promotie van Turkije naar de B-divisie van de Nations League al onder grote druk. Dat wordt nu alleen maar meer. 'Geen enkele slechte wedstrijd in onze geschiedenis was zo beschamend als deze tegen de Faeröer', aldus Fanatik. 'Het was een complete ramp en het is nu de tijd om radicale beslissingen te nemen.'

'Bedankt Faeröer dat jullie ons hebben laten zien dat voetbal niet langer een sport voor ons is', schrijft Fotomac. We hebben geschiedenis geschreven: jullie houdbaarheidsdatum is verstreken.' Ferdi Kadioglu (ex-NEC) had zondagavond een basisplaats.

Kuntz staat sinds een jaar aan het roer bij de Turken. In twaalf wedstrijden boekte hij zeven overwinningen. Turkije ontbreekt op het WK in Qatar.