Belgische pers en Rode Duivels tegenover elkaar: 'Altijd hetzelfde met jullie'

Belgische pers en Rode Duivels tegenover elkaar: 'Altijd hetzelfde met jullie'

26-09-2022 10:38
64

Thibaut Courtois is tevreden met het spel van België tegen het Nederlands elftal. De doelman benadrukt dat er richting het WK geen reden tot zorgen is en hoopt dat de buitenwacht niets gaat suggereren.

"We hebben Nederland toch gedomineerd vandaag (zondag, red.)", zegt Courtois na afloop van het Nations League-duel (1-0). "We hadden makkelijk vier, vijf goals kunnen maken, maar we doen dat niet." De sluitpost van Real Madrid gaat dan ook niet mee in de negatieve teneur van de Belgische pers. "Het is altijd hetzelfde met jullie, de pers. Het WK wordt pas gespeeld in november. Of we nu winnen, gelijkspelen of verliezen, iedereen moet goed zijn op het WK."

"We spelen op zich niet de allerbeste wedstrijd, maar we spelen ook niet de allerslechtste wedstrijd", vervolgt Courtois. "Zeker niet om morgen in de pers te lezen: Slecht, slecht. Nee, het was niet slecht. We hebben tegen een ploeg gespeeld die ons in Brussel met 1-4 heeft verslagen. Vandaag hebben we hen gedomineerd en kansen gecreëerd."

Volgens Courtois zegt het duel met Oranje niets over de kansen van België in Qatar. De Rode Duivels eindigden tweede in de Nations League-groep met Nederland, Polen en Wales. "Ik denk niet dat het zo dramatisch is. Op het WK is het de vorm van november die telt, niet die van september. Voor hetzelfde geld winnen we vandaag (zondag, red.) 7-0 en lig je er op het WK uit in de groepsfase. Alles kan daar."