Keepersdiscussie nadert kookpunt: 'Cillessen gaat keepen, honderd procent'

Keepersdiscussie nadert kookpunt: 'Cillessen gaat keepen, honderd procent'

26-09-2022 10:55
96

Hans Kraay junior denkt zeker te weten dat Jasper Cillessen de eerste keus wordt onder de lat op het WK. Samen met Jan Joost van Gangelen stelt hij dat Remko Pasveer na twee interlands wordt bedankt voor diens bewezen diensten.

Pasveer stond tegen zowel Polen (0-2) als België (1-0) tussen de palen en hield zijn doel schoon. Hoewel de Ajax-keeper een goede indruk maakte, claimt Kraay dat Louis van Gaal al lang bepaald heeft wie er in Qatar keept. "Cillessen gaat keepen, honderd procent. Het waren twee geweldige dagen, zeggen ze tegen Pasveer", zegt hij bij ESPN.

"Pasveer heeft het heel goed gedaan, hij gaat ook mee. Maar Cillessen...", vervolgt de analist, die onderbroken wordt door Van Gangelen. "Stel dat Bijlow nog de pannen van het dak keept en hij (Van Gaal, red.) heeft bedacht dat Noppert de penalty's gaat tegenhouden, dan gaat Pasveer helemaal niet mee." Kraay trapt op de rem. "Jawel, jawel. Ik hoop dat Bijlow heel snel weer zichzelf is. Of Flekken dan niet meegaat? Dat hoop ik. Ik vind Cillessen en Bijlow in potentie nog steeds de beste keepers. Dan heb je Pasveer, en Noppert voor de penalty's."