Grolsch Veste en De Kuip beoogde stadions voor finaleronde Nations League

Grolsch Veste en De Kuip beoogde stadions voor finaleronde Nations League

26-09-2022 12:13 Laatste update: 14:02
137

De Final Four van de Nations League wordt in juni 2023 in Nederland afgewerkt. Van de landen die zich hebben geplaatst voor de finaleronde, of zich nog kunnen plaatsen, is de KNVB de enige bond die de organisatie van het toernooi voor zijn rekening wil nemen. De beoogde speelsteden zijn Enschede en Rotterdam.

Officieel moet de UEFA de organisatie nog toewijzen aan Nederland, maar dat gebeurt in januari. Vanwege eerder vastgestelde evenementen is zowel de Johan Cruijff ArenA in Amsterdam als het Philips-stadion in Eindhoven niet beschikbaar in juni. Om die reden zijn Rotterdam (De Kuip) en Enschede (De Grolsch Veste) nu de beoogde speelsteden. 

Zeker is dat Kroatië volgend jaar ook deel zal nemen aan de Final Four. De Kroaten werden groepshoofd in een poule met Denemarken, Frankrijk en Oostenrijk. De laatste twee tickets zullen worden verdeeld onder Hongarije, Italië, Portugal en Spanje. De beslissende duels in die poules worden maandagavond en dinsdagavond afgewerkt.

Oranje speelde in 2019 ook al een Final Four in de Nations League. Destijds werd Engeland in de halve finale met 3-1 verslagen, waarna Portugal in de finale met 1-0 te sterk was.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie