Update: Clubloze Rode Duivel vindt twee maanden voor WK onderdak in VAE

Update: Clubloze Rode Duivel vindt twee maanden voor WK onderdak in VAE

28-09-2022 19:37 Laatste update: 26-09-2022 17:14
67

Jason Denayer heeft vlak voor de start van het WK weer een club gevonden. De Belg, die afgelopen zomer vertrok bij Olympique Lyon, gaat bij Shabab Al Ahli in de Verenigde Arabische Emiraten aan de slag.

Denayer tekent volgens Het Laatste Nieuws een contract tot eind 2022 bij Al Ahli, waar voormalig AS Monaco-trainer Leonardo Jardim voor de groep staat. De verdediger moet wedstrijdritme opdoen van bondscoach Roberto Martínez, wil hij met De Rode Duivels naar het WK in Qatar. Opvallend genoeg behoorde de clubloze Denayer wel tot de selectie van België voor de Nations League-duels met Wales en Nederland. In actie kwam hij niet.

De carrière van Denayer nam het afgelopen jaar een verrassende wending. Onder Peter Bosz was de Belg de eerste seizoenshelft van het voorbije seizoen een vaste waarde. Na een enkelblessure kwam hij niet meer in de plannen voor bij L'OL. Denayer wilde zijn contract niet verlengen, waardoor Lyon hem terugzette naar het beloftenelftal.

Update: Jason Denayer heeft zijn transfer naar Shabab Al Ahli te pakken. De Belg, die al geruime tijd zonder club zat, wil zich in het Midden-Oosten in het WK-elftal van Roberto Martínez spelen. Afgelopen zondag tegen het Nederlands elftal speelde de achttienjarige Anderlecht-verdediger Zeno Debast rechts in het centrum. Denayer zal met de jongeling moeten concurreren voor de plek naast Toby Alderweireld en Jan Vertonghen.