Gullit ziet oplossing voor discussie over linksback bij Oranje: 'Vind dit jammer'

Gullit ziet oplossing voor discussie over linksback bij Oranje: 'Vind dit jammer'

26 september - 21:14 Laatste update: 22:46
127

Na de Nations League-wedstrijden van het Nederlands elftal bleef de discussie over de linksback maar oplaaien. Ook aan tafel bij Rondo wordt er gesproken over de vraag of Daley Blind of Tyrell Malacia daar moet spelen. Volgens Ruud Gullit en Marco van Basten is er een oplossing om beide jongens te laten starten. 

"Ik vind het wel een lastige", vertelt Van Basten aan tafel bij Rondo. "Voornamelijk omdat hij aan de bal altijd dat overzicht heeft en hij is technisch en tactisch sterk. Maar hij is nu wel echt heel traag geworden. Dat heeft natuurlijk ook een beetje met zijn leeftijd te maken, maar hij is nooit heel snel geweest. Hij is positioneel natuurlijk wel sterk, maar als je het niet meer kunt belopen dan zit er ook niet meer in. Dat is aan de zijkant natuurlijk wel heel erg kwetsbaar."

Gullit ziet een oplossing om Malacia en Blind allebei te laten spelen. De oud-voetballer zou de Ajacied op het middenveld posteren naast Frenkie de Jong. "Dan heb je namelijk twee van dat soort spelers daar lopen. Zijn allebei jongens die goed kunnen voetballen en waar tegenstanders vaak mensen op zetten. Daarin vind ik Blind zijn intelligentie héél erg belangrijk. Dan vind ik het zelfs jammer dat hij aan de buitenkant wordt gezet."

Dick Advocaat was een coach die Blind wel op het middenveld zette, daar refereert Gullit ook nog aan. "Toentertijd deed hij het ook gewoon geweldig. Ik heb hem eigenlijk liever op dat middenveld, want op links heb je snelheid nodig en zijn intelligentie in het midden vind ik dan belangrijker."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie