Italië schiet sprookje Hongarije kapot: Engeland op 3-3 na spectaculaire comeback

26-09-2022 22:42 Laatste update: 22:52
60

Hongarije heeft de Final Four van de Nations League niet kunnen halen. De stuntploeg van de Poule Des Doods verloor maandagavond met 0-2 van Italië, waardoor de ploeg van bondscoach Mancini naar de finales gaat. Engeland en Duitsland spelen in dezelfde poule na een spectaculaire tweede helft met 3-3 gelijk.

Hongarije - Italie 0-2
De beslissende wedstrijd in Poule C, in Boedapest werd uitgemaakt wie er groepshoofd zou worden en door zou gaan naar de Final Four. Italië startte met Feyenoord-target Wilfried Gnonto in de basis. Naast hem speelde Giacomo Raspadori als spits. Bij Hongarije stond Adam Szalai in de punt van de aanval. De routinier speelde maandagavond zijn laatste wedstrijd voor de Hongaren.

In de openingsfase leek Hongarije enorm bevangen te zijn door de druk. In de eerste minuten was het bijna doelman Peter Gulacsi die met een blunder de openingsgoal inluidde, maar de bal die hij door zijn handen liet glippen werd van de lijn gehaald door Atilla Szalai. Na 27 minuten was het wel raak voor de Italianen. Na wederom geklungel achterin bij de Hongaren, nu door foute passes van de verdedigers, kon Raspadori voor leeg doel profiteren. In de laatste wedstrijd tegen Engeland maakte de spits van Napoli ook al de openingsgoal.

In de tweede helft was het voornamelijk Italië dat op zoek ging naar het tweede doelpunt. Zeven minuten na rust kwam die goal er ook toen vleugelverdediger Federico Dimarco kon scoren na een assist van Bryan Cristante. Door deze goal wonnen de Italianen in Boedapest en gaan zij door naar de Final Four in de Nations League. Het sprookje van de Hongaren is daarmee voorbij, zij eindigen op enorm knappe wijze tweede in de Poule Des Doods.

Engeland - Duitsland 3-3
Het al gedegradeerde Engeland nam het in de laatste wedstrijd op tegen nummer drie in Poule C, Duitsland. Harry Maguire mocht bij de thuisploeg weer eens in de basis starten. Hij stond centraal achterin naast Eric Dier en John Stones. Bij de Duitsers had Hansi Flick een plekje vrijgemaakt voor het jonge talent Jamal Musiala. Hij kwam in de jeugd nog uit voor Engeland.

In de eerste helft was het duidelijk Duitsland dat het betere spel had. Engeland kreeg wel wat kansjes via onder andere Raheem Sterling, maar de uitploeg had het meeste van het balbezit.

In de tweede helft barstte de wedstrijd pas echt los. Zeven minuten na rust vloert Maguire Musiala in de zestien meter van Engeland. Ilkay Gündogan pakt het cadeautje uit en zet Duitsland op voorsprong. Een kwartier later was het Kai Havertz die op schitterende wijze de score voor de uitploeg verdubbelde. Maar Engeland gaf niet op en maakte in de 72e minuut de 1-2 via linksback Luke Shaw en nog geen drie minuten later maakte invaller Mason Mount ook de 2-2. In de 82e minuut gebeurde het bijna onmogelijke als Nico Schlotterbeck een overtreding maakte in de zestien meter. Danny Makkelie wees naar de stip en Harry Kane schoot onberispelijk de 3-2 binnen. Maar daarna kwam Duitsland weer terug. Havertz profiteerde van een foutje van doelman Nick Pope en tikte de 3-3 binnen. Na een knotsgekke tweede helft pakten beide ploegen daardoor een punt ter afsluiting van de Nations League.